Liebster Award

Turen går til Sydfyn, men hvor?

FullSizeRender

Det er helt forfærdeligt… Arbejdet har stået i første række i noget tid og weekender har været fyldt med ting man skulle deltage i. Det har resulteret i, at vi ikke har været oppe ved båden i en måned nu! 😁 Jeg har trøstet mig med, at det for det meste af tiden har været dårligt sejlvejr, men derfor ville man jo godt have kunnet være på den og hygget om den.

Derfor glæder jeg mig også endnu mere til ferien, hvor vi skal afsted på togt til det sydfynske. Vi sejler afsted fra Skive lørdag den 23. og regner med at være væk i uge 30 og 31.

Vi kommer til at bruge et par dage på at sejle ud af fjorden og ellers så går turen sydpå. Vi overvejer måske, at lægge ind Samsø for der har jeg aldrig været – pinligt! Ellers så er det eneste sikre stop på vejen indtil videre Dyvig. Jeg har fået Dyvig anbefalet af så mange, så det ville være dumt, at sejle forbi når vi nu er i nærheden. Ellers er det planlagt, at Splint skal lægge til ved selve Fyn et sted, men hvor? Og også ved Langeland. Der er så mange fine små øer dernede, men hvilke skal man vælge og er det overhovedet til at komme til? Jeg regner med at vi sejler hjem via Storbælt og glæder mig til at sejle under Storbæltsbroen 😃

Jeg håber meget at det bliver en spændende tur, men gerne udramatisk, uden motorproblemer og nu med anker, men mon ikke der er et eller andet at skrive om som kan få nogle af perfektionistsejlerne op i det røde felt – nu må vi se (det er jo åbenbart Paradise Hotel på vandet) 😉 Vi håber på godt vejr, glade mennesker og endnu et eventyr, der er værd, at skrive hjem om ⛵️

Jeg glæder mig til at opleve Fyn. Jeg har altid boet i Jylland og er kommet meget på Sjælland og derfor har jeg mest set Fyn fra motorvejssiden og som det der ekstra bump på vejen fra a til b. Det er ikke andet end et par år siden jeg var inde i Odense by for første gang og blev fanget af charmen. Mon ikke jeg bliver mindst ligeså imponeret, når jeg ser Fyn fra sydsiden. Fyn – jeg glæder mig til at lære dig at kende! 😊

Alle forslag til, hvor det er værd at lægge ind, eller steder man ikke skal komme i nærheden af, samt andre gode råd modtages med kyshånd.

11 kommentarer

 • Rasmus

  For 2 år siden gik vores sommertogt også til det sydfynske. Der kom vi forbi Marstal – og nu har vi været i mange havne – Men Marstal er nu det bedste, syndes jeg.. Det kan varmt anbefales.

  P.S Vi skal også til sydfyn igen i år, så det kan være vi mødes 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren Tholstrup

  Fåborg er et absolut must, inden turen går til Svendborg. Der er en god vandretur gennem den gamle bydel med vægteren…. Det er så afgjort en rejse værd. Fra Svendborg så tag til Rudkøbing og derfra til Omø….. Måske derfra Sjællandsodde og videre til Anholt, Læsø og så hjem mod skive.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terkel Madsen

  Svendborg, lystbådehavnen midt inde i byen er et fint sted med masser af liv! Som tidligere nævnt, helt sikkert en tur igennem Svendborgsund og Alssund når i er der.
  Marstal, en af de største og mest besøgte havne. Gratis busser på Ærø hvis man vil se sig omkring.
  Af de små øer kunne Birkholm være et anderledes bud. Der er strøm men ingen ferskvand på havnen. Et lille øsamfund med et indbyggertal der kan tælles på to hænder. Kom i god tid for at få en af de gode pladser.
  Hvis det bliver til et stop på det sydlige Als så er Høruphav et fint sted, mere hyggeligt end Sønderborg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Undgå Avernakø. Havnebossen er kugleskør og fastsætter hans egne regler. Marstal er et must og det.er Svendborg også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kenneth

  Ærø er et hit, er især begejstret for charmen i Ærøskøbing.
  Birkholm og Troense er også sikre hit 😊
  Rigtig god tur, er sikker på at i vil opleve mange tage imod jeres fortøjninger når i sejler i havn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Efter Samsø, er Kongebro Havn ved Middelfart et godt bud: http://lystbaadehavne.middelfart.dk/Dansk/Kongebro%20Havn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esben Jarl Nielsen

  Fænøsund for anker overfor Middelfart lystbådehavn er ikke dårligt, man kan gå næsten helt ind under land.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heine

  Hej i skal lægge til i Rudkøbing lystbådehavn, d et en dejlig havn, vi har selv fast plads der. Byen er et kig værd😁 ellers sig til der er altid kaffe på kanden og en kold i køleskabet. God vind og god tur 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per Lund

  Glæd dig. Da jeg havde en Accent 26, var den ofte i Øhavet
  http://havneguide.dk/da/oehav

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikolaj Jakobsen

  Hej =)
  Skal du sejle til fyn er svendborg nok det mest oplagte sted. Der sejler du ind igennem sundet fra det fynske øhav og ind til svendborg. Hver dog opmærksom på Svendborgsundbroen da de er ved at bygge omkring den for at undgå kollisioner med broen. Dernæst, er der lave grunde og stærk strøm til tider. Men sejler man til fyn, så skal man uden tvivl igennem sundet. God tur=)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejlerpigen

   Takker – synes godt jeg har set en del opslag for nyligt mht. Svendborgsundbroen noget rev og noget strøm. Vi er opmærksomme tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Liebster Award