Lidt før ferie - projekter

Helt i bund!

 Når man rammer bunden, men det er godt!

Corona har ligesom ved de fleste andre givet os mere fri tid i vores weekender og det er nok egentlig meget godt. Sidste år kunne vi se, at bunden trængte til mere end bare den normale vask og maling. Der var flere steder hvor den skallede meget af og en del rust kom til syne.

Valget gik lidt på, at vi kunne betale os fra en sandblæsning eller lignende eller om vi selv skulle give os i kast med det. Vi kunne følge lidt med i det forum for Albin Accenter vi er med i, hvordan andre klarede den del. Vi valgte så at gøre det selv for at spare penge og fordi vi nu havde lidt ekstra tid. (Se billeder nederst)

Sikke et arbejde! Vi brugte en skraber fra Bauhaus, der fungerede godt, en uundværlig excentersliber og egentlig tror jeg ikke det er så mange år siden, at den havde fået samme tid for vi oplevede ikke så mange lag, som andre der var i gang med samme proces. Da vi nåede ned til kølen, så kunne vi se, at det var godt, at vi havde givet os i kast med projektet. I overgangen mellem køl og skrog var epoxyen begynd, at løsne sig, så vi fandt en lomme med vand i inde bagved – tænker ikke, at det er så sundt.

Efter “afskrabning”, der sammenlagt tog omkring 11-12 timer, så gav vi kølen rustfjerner og så begyndte vi at spartle op med epoxyspartel fra Biltema. Det fungerede egentlig ret godt og resultatet var mere end positivt eftersom det aldrig var prøvet før 🙂 Herfter fik hele bunden fire lag primer, der er en slags epoxymaling, der bl.a. er med til at gøre båden vandtæt. Til sidst bundmaling, vandlinie og polering af fribord. Der var en del tørretid i det her, da den fx mellem hver lag primer skulle tørre 4-8 timer alt efter temperatur og som alting vil når jeg laver noget som helst med båd, så var det nærmere de otte timer frem for de fire vi skulle vente.

Det eneste den lige nu mangler er at den hvide streg mellem bund og vandlinie skal males op og så kan den egentlig komme i vandet, hvilket den kommer på mandag. Dog har vi flere småprojekter på den som vi kan give os i kast med. Jeg skal have fundet nogle teak gribelister, der passer, der er en forluge, der ikke er tæt, et par vinduer der lige skal tjekkes, alt udendørs træ skal kigges efter og så er det er projekt med nye drænhuller ind til ankerbrønden, så vi undgår, at der altid ligger vand i bunden af den.

Der er nok at give sig til som bådejer.

Lige et fif – Biltema har guides til alt på deres hjemmeside, alt fra hvordan du påføre polish til hvilke bevægelser man skal bruge til polering. Det er så godt godt og kan virkelig anbefales.

Ohøj

 

Spartlen, der ikke kan undværes!

Excentersliber kan heller ikke undværes!

 

Undervejs i processen

 

Kølen

 

Epoxyspartel mellem kølen og skroget

 

Her med primer

 

Næsten færdig

 

Færdig sejlerpige 😉

 

2 kommentarer

 • Thomas Prehn

  Hejsa
  Super arbejde med bunden. Jeg er blevet helt inspireret men så kommer spørgsmålene naturligvis 🙂

  Er det en idé at kæbe ekstra klinger til skraveren eller kan man nøjes med den der følger med?

  Hvilken “korn” brugte du på excentersliberen?

  På forhånd tak

  Thomas

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejlerpigen

   Hej Thomas
   Vi købte ekstra klinger, men brugte dem ikke. Den der sidder i fra start kan vendes om, så der er reelt to. Husk at sætte en støvsuger på. Vi brugte korn 100 og så en Festtool sliber 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt før ferie - projekter