Planer og kortplotter

Klargøring er en religion – min tjekliste (don’t kill me!)

En hvidere hvid

Nu er det endelig nået dertil, hvor Splint er på vej i vandet.. Igen i år er vi ikke de hurtigste – som jeg tidligere har nævnt, så har jeg gang i et husrenoveringsprojekt, der tager om sig og som sjovt nok griber ustyrligt meget ind i min fritid 😉 Til næste år har vi en ambition om, at Splint skal være en af de første i vandet! – Godt med ambitioner i det mindste! 😅😉

Nu har jeg i et par år gjort båden klar til vand og jeg tror simpelthen bare man skal finde den rutine, der passer en bedst. Det er hårdt arbejde, at have en båd (psykisk også hehe😂), men jeg prioritere ret meget, at vælge de løsninger, der ikke er alt for fysisk krævende af mig. Jeg er lille og ikke særlig stærk, jeg har heller ikke timer nok i døgnet, så derfor går jeg måske på kompromis med nogle ting, der for andre virker som den bedste løsning. Jeg har læst forskellige opslag på mine yndlingssejlersider på Facebook (dem, hvor der er mange sure mænd😉). Jeg har fx været ret interesseret i poleringsdelen, da jeg selv er ude efter en ny maskine, da den jeg har er for svag. Flere mænd skriver nærmest provokerende til de, der spørger ind, at det selvfølgelig skal gøres med håndkraft – ellers vil man det ikke nok… Jeg er simpelthen ked af at sige det – jeg vil simpelthen så gerne have den skude i vandet så hurtigt som mulig og være frisk til at jeg kan få lidt sejlerglæde, frem for at få en jeg har gjort det hele med håndkraft tilfredsstillelse.

Det er ikke fordi jeg ikke synes det kan være hyggelig at ordne båden til vandet, men jeg må nok bare indrømme, at jeg kun er et menneske. Tiden er presset og der er alligevel en times kørsel til og fra Splint, så man kører ikke lige forbi for hurtigt at fikse noget. Hvis jeg havde pengene, ja, så ville jeg nok (på nuværende tidspunkt) betale mig fra at nogen klargjorde Splint – undskyld! (Er forberedt på en mindre shitstorm – bring it on 😉)

 

   

 

TJEKLISTE – Sådan får jeg Splint sommerflot 😃⛵⚓

 1. Spul båden med en haveslange med spulepistol, så det værste løse skidt kommer væk
 2. Brug bilshampoo + vand med børste, svamp (lille, så man kan komme ind i revner osv.) og kuttendækker, så alt genstridigt skidt kommer væk.
 3. Spul sæben væk og skrub evt. helligdage efter
 4. Oxalsyre påføres med børste og kuttendækker
 5. Spul oxalsyren væk
 6. Polér fribord med rub – bruger International – andet kan sikkert også bruges. (Brug en vandforstøver og fugt mens du bruger polérmaskinen)
 7. Voks på fribord – her bruger jeg også International og så bruger jeg nogle gamle viskestykker og det der knofedt 😉
 8. Bunden vaskes med stiv børste og males på ny
 9. Herefter er der selvfølgelig almindelig rengøring indvendig, hvor jeg bruger en del Rodalon, der tager dårlig lugt og evt. skimmel.

Der er selvfølgelig også “tekniske” ting, så som olieskift, zinkanode osv. men laver lige en tjekliste til den del for sig selv i et andet opslag. ⛵😃

På billederne er Splint ikke blevet poleret og vokset endnu – så hun skulle gerne ende med at blive endnu flottere 😍

Vi ses på vandet om lidt!

Ohøj 😃⚓💙🏄‍♀️

 

8 kommentarer

 • Mette c

  Vi er jo helt nye i det båd noget ⛵️ så vi gjorde det så godt vi kunne på den tid vi havde til rådighed (vi kom i vandet hurtigt og vejret var ikke det bedste) Jeg undersøgte også hvad klargøring af båden kunne koste hvis jeg ville betale mig fra det (og kunne godt finde på at købe mig til) men det endte med at vi nåede det selv og skruede lidt ned for egne forventninger… jeg vaskede med shampo, var meget glad for rubbing – prøvede med polermaskine men kunne slet ikke styre den… manden klarede det værste med maskinen og jeg polerede efter med håndkraft…
  Man må finde det der virker…. har opdager at jo flere man spørger jo flere svar får man… alle har en holdning og synes deres måde er den bedste og sådan er det nok bare.
  God tur i vandet snart!! 😊⛵️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejlerpigen

   Hej Mette
   Det er helt rigtigt – det handler om at finde det, der virker for en selv! Og om båden er lidt beskidt – det ødelægger jo ikke sejlglæden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er også sådan vi gør. Har poleringsmaskine fra Biltema. Fungerer fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bendt Kristiansen

  Hej det er din båd dig der er skipper så er det sku da oss dig der bestemmer så gør det på din måde min ven og nyd dit gode arbejde og op i r…. med de der sure mænd. Hav en god sommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejlerpigen

   Du har fuldstændig ret og også min holdning og jeg skriver om det – selvom nogle kan være uenige – det er det som det hele går ud på ⛵️⚓️ Ohøj

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skide være med de gamle sure mænd. Der er absolut intet galt i, at man vil prioritere sin tid på vandet fremfor tiden på land. Hvis man bare ville gå og nusse om sin båd på land, så behøvede man jo slet ikke have en båd.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Planer og kortplotter