Brændt af

Nå det var den gummibåd vi kom fra

Jeg spurgte i sommers inden min ferie hvad folk ville anbefale. Jeg fandt en løsning og lovede, at fortælle hvad det endte med. Der er gået meget tid siden da, men hverdagen og en ny dagsorden har fyldt rigtig meget. Nå, men bedre sent end aldrig.

Mit spørgsmål lød på: Gummibåd – nogen, der har kvalificerede bud på hvilken størrelse/type gummibåd med motor til mindst 2 personer, der vil passe til en 26 fods sejlbåd? Størrelse? Bund? Motor?
 
Jeg fik rigtig mange gode og kvalificerede bud og også nogle kreative i mellem: Citat Ulrik Hvad med at købe 100 stk kondomer… dem kan I bare puste op og binde sammen efter behov.
 
Hvis jeg følte jeg havde tid og lunger som en blåhval ville jeg måske have taget udfordringen op, men det bliver ikke lige i denne omgang Ulrik hehe.
 
Mange anbefalede en billig model fra biltema, hvor andre frarådede den model. Jeg vil sige, at jeg ret hurtigt kan se, at lige som alt andet inden for sejlads, så er det en religion, der også kan bringe folks pis i kog. 
 
Der var ingen tvivl om at de modeller, der synes at være i højest kvalitet er Aquaquick og Zodiac.
 
Udover model, så er der selvfølgelig noget med størrelse, der er vigtigt.
 
Jeg var så heldig at en af mine venner her på facebook tilbød mig at jeg måtte købe hans Aquaquick med Hondamotor til en forholdsvis billig pris. Ogb bedst af alt, så tilbød han a vi måtte låne den for at se om den passede til vores behov før vi besluttede os for at købe den. Her lærte jeg, at det er en rigtig god ide, att prøve at håndtere forskellige slags gummibåde i forhold til egen båd og i forhold til hvad man selv formår.
 
Gummibåden jeg lånte var 265 og med fast bund. Jeg har før syntes at det var rart, at sejle med fast bund, men jeg har aldrig skulle håndtere den før.. For det første var 265 ALT for stor  til min lille båd og den faste bund vejer nærmest så meget, at jeg ikke kan løfte den og hvis den er pakket sammen, så fyldte pladerne også så meget, at de var svære at opbevare nede i båden, så de ikke var i vejen.
 
Derfor blev jeg hurtigt klogere – gummibåden skulle være mindre og uden fast bund – ergo – så skal det passe til dig og din båds størrelse. Jeg er selv ikke den største eller stærkeste, hvilket somme tider kan være en udfordring når man sejler og skal hive i sejl og tusind andre ting, derfor har jeg ikke behov for en gummibåd jeg slet ikke kan håndtere. Det kan godt være jeg har en med, der kan, men man ved jo aldrig grunden til man skal bruge den – måske er den anden blevet slået ned af bommen og ligger med åbent kraniebrud – så SKAL jeg selv kunne håndtere situationen.
 
Vi tog afsted med den lånte motor, da vi ville skaffe en gummibåd undervejs. Vi havde mulighed for bare at købe motoren hvis vi ville og det har en fin ældre Honda motor, der virkede fint.
 
Jeg kiggede på forskellige gummibåde og tilbud og på et tidspunkt fik jeg øjenene op for en Nautic gummibåd fra Bauhaus (beklager, hvis nogle nu får nervøse nervesammenbrud). Jeg undrede mig over, at selve gummibåden er fuldstændig magen til Aquaquicks bortset fra selve logoet. Derefter gik jeg lidt i dybden med det og kunne se at begge mærker kommer fra samme leverandør. Jeg ved det jo ikke 100 %, men jeg mistænker at det er samme båd, men med forskellige mærker på.
 
Der var et tilbud, hvor gummibåden var 230 cm, hvilket er meget mere passende, med lamelbund, der vejer mindre og fylder mindre. Når den er sammenpakket kan den sagtens ligge inde i den ene stikkøje. Med i tilbuddet var en benzin motor på 2,5 HK
 
Jeg er klar over, at det er en “Kina” motor jeg har købt, men det var billigt – der er to års reklamationsret og selv Kina ting fungerer bedre i dag end de gjorde for bare fem år siden.
 
Når man er mig, så er man nødt til, at gå på kompromiser med rigtig mange ting pga. pris og mine evner.
 
Jeg må sige, at efter gummibåden blev sat i vandet, så er jeg mere end tilfreds! Her kan være to mennesker – tre hvis det er nødvendig og motoren er nem at starte og sejler godt, så indtil videre er det en god oplevelse. Derudover vil jeg lige tilføje, at efter jomfruturen, hvor motoren var lettere utilregnelig hehe, så er det en kæmpe lettelse, at have en gummibåd med motor med om bord 🙂
 
 gummibaad

1 kommentar

  • Torben Sølling

    Hej Mette ! Tillykke med gummibåden – fine betragtninger du har omkring bådstr/dinghy str – og ja det er sgu religion, hvilket mærke det skal være ! sejler en 27″ båd og har en Zodiacpå 250 cm (fransk model), med oppustelig bund, og en 3,5 hk tohatsu motor, hele sættet kan pakkes i en kistebænk- pum,pes op på under 15 min , og sejler fint m 3 voksne fra anker til land og retur 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændt af