Sejlersprog OHØJ!

Bådplads og vinteropbevaring – vær opmærksom på prisen sjældent inkluderer alt

Det meste ved at have båd er dyrt – det kommer ikke bag på mig overhovedet. Men som ny bådejer, så skal man alligevel være opmærksom på prisforskelle og at alting sjældent er inkluderet i bare en pris. Det skal lige siges, at jeg på ingen måde forventer at få noget gratis!

bådplads blog

Der er endelig bestilt en bådplads i Skive. Grunden til at Skive blev valgt er fordi jeg tænkte, at det var fint at starte i fjorden, så jeg bliver dus med båden her. Mine forældre og bror bor her og det vil være en kærkommen lejlighed til at se dem lidt mere. Så tænkte jeg også, at her måske var lidt billigere, at ligge her end i fx Egå, hvor min gode sejlerven Steffen har hans 34 fods Dehler liggende. Egå synes som et rigtig fint sted, hvor jeg gerne vil hen på sigt, men som sagt er Skive et fint begyndersted med familien i nærheden.

Jeg har brugt rigtig meget tid i min barndom på Skive havn, da min mormor og morfar var medlem af sejlklubben og vi altid var dernede om sommeren og senere var jeg der som ung til Beach Party. Selvom det var inden at havnen blev moderniseret, så føler jeg mig stadig hjemme.

Til daglig bor jeg i Herning – langt fra rigtig vand (saltvand) og jeg tror de fleste, der er vokset op nær fjord eller hav, kan nikke genkendende til, at hvis man flytter fra det, så savner man det rigtig meget!

Nå, men Skive havn bliver det, og det med at spare i forhold til fx Egå (en god havn nær Aarhus) bliver mindre end først antaget, da jeg fik regnet det hele sammen.

Først selve bådpladsen. Den bestiller man ved Skive Søsports Havn og den koster 1550,- pr. breddemeter. Båden er 2,77 m bred, så vi har fået en plads, der er 3,5 m bred. Pladsen koster 5425,- pr år dertil kommer et tegningsgebyr på 500,-

Så skal jeg selvfølgelig meldes ind i Skive Sejlklub, hvilket koster 600,- pr år og giver mulighed for vinteropbevaring af båden på klubbens vinterliggeplads – mod betaling 500,- kroner.

Indtil videre er jeg ikke overrasket.

Og nu kommer vi så til det man skal være opmærksom på for her er rigtig stor forskel i priserne alt efter hvad havn det er. Optagning og nedsætning!

Skive Søsportshavn har en kran henne i den ende ende (laaaangt væk fra vinteropbevaringspladsen!) som man som medlem kan bruge for 200,-. Dog skal man så lige finde ud af, hvordan man får bugseret båden derfra og hen til vinteropbevaringspladsen. Jeg tror umiddelbart, at denne er mest beregnet til speedbåde og mindre motorbåde. Det virker i hvert fald ikke realistisk, at vi skal hyre en fragtmand med en form for kranvogn for at få båden i vinterhi. Jeg har ikke undersøgt priserne, men tror det er meget dyrt.

Den eneste anden mulighed der er er et firma henne ved vinterliggepladserne. Her koster et løft 750,- hvis du vel og mærke har et stativ med hjul eller du lejer/køber et af firmaet. Hvis du har et stativ uden hjul (gæt hvem, der har det?), så vil et løft plus en påsætning på stativet koste 1500,- og det samme når båden skal den anden vej. Det skal lige siges, at hvis du har et stativ med hjul, så skal du selv sørge for at få det kørt på plads, hvor de gør det for en hvis du lejer det.

Håber I kan følge med 😉 Vi har så mulighed for at leje et stativ for 1500,- om året – altså det beløb vi ekstra skulle betale, hvis vi skulle have båden over på vores eget stativ! Derfor kan det under ingen omstændigheder betale sig, at vi beholder vores eget stativ, der også skal sendes med en fragtmand fra Bornholm.

Vi kan også købe et stativ af firmaet til 11.000,- med tilbagekøbsgaranti – ved ikke om det betyder man får hele beløbet tilbage? Hvis man køber stativet vil de gerne køre det frem og tilbage fra pladsen også.

Lige nu er der ikke 11.000 til køb af stativ, men man kan håbe der er det når sæsonen er slut, men jeg tvivler med alt det andet, der skal investeres i, så som duelighedsbevis og manglende udstyr.

Op/nedsætning, stativ og opbevaring løber altså op i 3500,- pr år. Det er lidt dyrt i forhold til hvad jeg har hørt andre betale.

Til gengæld reklamerer de med, at de er Danmarks billigste i forhold til, hvis båden skal stå indendørs nemlig omkring 150,- pr kvm. Men den hopper vi lige over i første omgang.

Jeg regner lige sammen:

Bådplads 5425,-
Sejlklub 600,-
Vinterliggeplads 500,-
Leje af stativ 1500,-
Opsætning og nedsætning 1500,-

I alt pr. år 9.525,-

Som ny bådejer skal man altså være opmærksom på, at der er mange følgeudgifter og der flere steder ikke fremgår en samlet pris på vinteropbevaring.

Men hvad er man ikke villig til at betale, når man gerne vil sejle ⚓️⛵️😉

Forstår at de som ligger i KBH har meget højere priser. En kontaktede mig efter dette indlæg og fortalte han betalte 5000 for bare at have den stående på land vinteren over – vel og mærke ud optagning og nedsætning. Der er stor forskel og jeg sammenligner ikke min havn med KBH, men andre i nærheden.

7 kommentarer

 • I Bogense(Nordfyn) kan du leje en plads til ca. 7500,- pr år. alt inkl. Dvs. Plads i vandet, plads på land, optagning, søsætning, EL og vand samt en kop kaffe når havnekontoret er åbent;-).
  Her er ikke noget indskud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kenneth Stjerneby Mortensen

  Virksund Havn er også billigere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fætter Nielsen

  I Aabenraa køber man en anpart af havnen. Fx koster en 300cm bred plads 33538 kr at købe (indmeldelse af klubben + andelsindskud + depositum)
  Herefter betaler man årligt kontingent + Havneafgift som bliver ca. 3000 pr år.
  (Priserne er fra abcbaadclub.dk og kan ske de er forældede)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejlerpigen

   Der er flere steder, hvor man som sådan køber sin plads, hvilket jeg kan se der er mange fordele i, specielt, hvis man regner med at blive ved med at være i samme havn ⚓️👍⛵️😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus Johannesen

  Undersøg Struer havn. Jeg kommer til at give ca. 6.500kr for en 3,07 m bred og 9m lang båd om året alt incl.
  Det er ikke Skive, men tror afstanden fra Herning er ca. den samme. Der er flere fra området med båd i Struer. De sparede penge kan der køes mange km til familien for., eller tage dagsture til Skive 😃

  I hvert fakd værd at undersøge ig der er helt sikkert plads. Jeg bir på båden og holder gerne lidt øje 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejlerpigen

   Det er en vild forskel. Jeg vil helt klart overveje det, selvom jeg nok helst vil være i Skive. Men det er værd at undersøge! Tak ⚓️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sejlersprog OHØJ!