Jomfruturen - hele beretningen - på godt og ondt

Anmeldelse af de havne jeg besøgte på jomfruturen

Anmeldelserne er givet ud fra et personligt synspunkt og jeg vurderer ud fra pris, stemning og faciliteter, hvor den ene ting godt kan kompensere for den anden 🙂 Nogle af stederne var jeg kun kortvarigt, så måske min vurdering ville ændre sig, hvis jeg havde været der længere. Jeg giver fra 0-6 ankre ⚓ 0 for dårligst og 6 for bedst.

Vi var på vores tur ikke i nogen dårlige havne, men der var alligevel faktorer, der gør, at der er forskel i antal af point til hver og jeg vil forsøge, at beskrive forholdene bedst muligt.

Jeg har ikke været lige godt til at tage billeder af alle havnene og det er noget jeg skal være mere obs på, at få gjort.

Tejn  ⚓ ⚓ ⚓
Dette var jo havnen, hvor vi startede. Jeg tænker ikke på den tid vi lå på land med i denne anmeldelse – kun den tid vi var i vandet. Mennesker her er flinke og hjælpesomme, som de fleste andre steder. Selve havnen virker lidt slidt og her sker ikke så meget. Her ligger dog indkøbsmuligheder rigtig tæt på, hvilket er dejligt og det gode vejr var et plus.

image

Ystad  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Her blev jeg positivt overrasket, som jeg også har beskrevet i min beretning fra turen, der kan læses her, så havde jeg jo på forhånd tænkt Ystad som et færgeleje og ikke meget som hyggelig by. Byen er vildt hyggelig og til badefaciliteterne hørte der en sauna til. Vi kom om aftenen og sejlede tidligt næste morgen, men ville ellers godt have oplevet byen, når den var åben.

image

Flakfortet  ⚓ ⚓ ⚓
Dette var nok – desværre, det største skuffelse. Men igen, så har det nok noget, at sige, at tidspunktet, hvor vi kom forbi ikke lige var i højsæson. Jeg synes ikke fortets potientiale er udnyttet og synes, at minigolfanlægget slet ikke passer ind her. Jeg brugte lang tid på at finde toiletter, da der var så dårlig skiltet og fandt aldrig badefaciliteter. Da vi dagen efter skulle betale fik vi slået noget af prisen pga. manglende adgang til bad. Og så var der den ret høje pris for strøm (50 kr pr. døgn). Fortet er til salg og jeg håber nogen med bedre forståelse for potientialet køber det.

image

Ven/Hven  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Det var blt til en hurtig frokost og gåtur vi lagde til her. Virkelig smuk og stemningsfuld ø og det giver lidt ekstra på kontoen, da selve havnen og toiletfaciliteterne virkede lidt slidt, men det var dog rent og pænt.

image

Helsingør  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Super god stemning og miljø. Den smukke udsigt til slottet og gode handlemuligheder tæt på. En stor del af havnen er ved at blive renoveret og man fornemmer, hvor godt det bliver.  Jeg fandt dog kun bad og handicaptoiletter – altså ikke alm. toiletter. Det gør ikke mig noget, men måske lidt bedre skiltning ville være en god ide. Byen er også mere hyggelig end jeg lige havde forestillet mig, så det var en dejlig overraskelse.

image

Mölle  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Igen en lidt slidt havn, men hvor omgivelserne hiver stedet godt op. Dette var nok det smukkeste sted vi var. Tænk, at være så tæt på Danmark og så er det alligevel bare helt anderledes. Så smukke bygninger og natur! Kan meget anbefales.

image

Anholt  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Vi fk desværre ikke meget tid til rigtigt, at nyde og opleve øen. Vi kunne se skønheden i den og havnen er rigtig fin med forskellige små forretninger. Vi savnede en bådmekaniker 😉 Rigtig fint og specielt sted.

image

Grenå
Eftersomvi aldrig kom til at ligge i lystbådehavnen, så har jeg valgt ikke at give Grenå ankre. Vi lå i industrihavnen ved siden af lodsen, der var så rar at tilbyde både strøm og toilet. Lystbådehavnen ser ellers super fin ud og en anden gang, så vil vi gerne komme forbi den rigtige havn hehe.

image

Udbyhøj Nord  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Dette var også en kort fornøjelse, da vi sejlede videre om aftenen. Hele havnen er renoveret og rigtig fine faciliteter. Her mangler dog den rigtige stemning, men potientialet for et hyggeligt havnemiljø er tilstede. Vi havde brug for at handle, men der var ingen butikker i nærheden, men til gengæld, så havde Brugsen, der lå i nærliggende by en service, hvor de for 25 kroner leverer varer til havnen, så vi ringede bare og bestilte og betalte med mobilpay. Super godt initiativ. Det skal lige siges, at her var en ganske fin grillbar på havnen, der dog stod lidt mutters alene.

image

Hals  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Igen er kort fornøjelse. Vi var her fra om natten til vi havde spist morgenmad næste morgen, men til gengæld, så kunne vi mærke en rigtig god stemning her. Flere butikker var i nærheden og her var alligevel en del mennesker på trods af, at vejret var begyndt, at blive dårligere.

Løgstør  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Jeg må indrømme, at jeg aldrig noget op til noget nærliggende butik eller lignende. Men selve havnen er fin og gode nye faciliteter. Her er bare smukt med kanalen og de hvide kanalhuse.

Skive  ⚓ ⚓ ⚓ ⚓ ⚓
Skive er vores hjemhavn og jeg har et særligt tilhørsforhold hertil. Jeg er vokset op her og brugt mange timer med min mormor og morfar på havnen, da de var medlem af sejlklubben. Jeg synes her er hyggeligt og faciliteterne er i top. Her er der smuk skov tæt på og strand, hvis man er til det. Dog mangler her enormt meget en dagligvareforretning tæt på. Jeg synes også at ishuset ligger alt for langt væk fra selve havnen. Her er plads til lidt udvikling, hvilket kun vil gøre miljøet endnu hyggeligere.

image

Ohøj 🐟📝💙⚓️⛵️

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jomfruturen - hele beretningen - på godt og ondt